Verjaardag

Door OmeJoyo op maandag 10 juni 2019 09:05 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 2.063

Verjaardagen
Voor velen een feest maar voor mij een onderwerp wat ik maar moeilijk kan begrijpen. Laat ik voorop stellen dat ik me sowieso niet thuis voel op elke plek waar het de bedoeling is om zoveel mogelijk te drinken en slap te ouwehoeren. Gezellig rondom de plakje leverworst en de blokjes kaas. Ik kan me sowieso niet goed voelen in drukke omgevingen waar ik niet de controle heb, dus uitgaan, concerten, drukke verjaardagen en andere bijeenkomsten zijn voor mij heel zwaar.

Ik doe mijn best om wel op zoveel mogelijk verjaardagen te komen, maar ik zal altijd er proberen te zijn wanneer het rustig is en wanneer het druk wordt ben ik ervandoor. Ik zal hier overigens geen verhaal omheen verzinnen, als je me kent zal je me sowieso steeds verder zien instorten tot het moment dat ik er vandoor ga. Tenzij ik in “paniek” naar buiten moet omdat ik net te laat was neem ik netjes afscheid en geef aan binnenkort weer af te willen spreken voor een gezellige avond.

Die gezellig avond is voor mij belangrijk, want heel simpel, als ik je het hele jaar niet zie dan hoef ik je ook niet 1 keer per jaar op mijn/jouw verjaardag te zien. Vrienden, kennissen, familie het maakt me niet uit, als de relatie op het punt is dat je elkaar enkel één keer per jaar ziet op een verjaardag, dan zet ik er een punt achter.

Waar ik me wellicht nog het meeste over kan opwinden is dat ik er niet bij kan hoeveel moeite het tegenwoordig kost om eigen initiatief te tonen. Het maakt feitelijk niet uit of je iemand een half jaar, een maand of een dag van te voren uitnodigt, je moet er vrijwel altijd achteraan om erachter te komen of en hoe laat ze komen. Hier komt dan nog bovenop dat bijna niemand meer zelfstandig een cadeau uit weet te kiezen. Dat terwijl iedereen die hier wel eens binnen is geweest binnen 5 minuten genoeg inspiratie zou moeten hebben om een geschikt cadeau te kunnen kopen. Ons huis is gevuld met Lego, bordspellen, alles van Disney, SpongeBob, Family Guy, de Simpsons en 60+ Monopolys. Dan zijn we ook nog gek op pretparken, achtbanen en heb ik meer dan 130 shirts die je zou vinden in de collectie van Qwertee, Large, Zavvi en tegenwoordig heeft ook de Primark hier een behoorlijke collectie in. Als je met mij omgaat en niet weet wat mijn interesses zijn kan ik niet anders concluderen dat je een enorm bord voor je kop hebt of het je gewoon niet minder kan boeien.

Dus maak je maar een lijstje op een website, met een korte knipoog naar mijn vorige blog, was ook hier negatief gezeur over. Want zonder lijstje wisten ze niet wat ze moesten kopen en met lijstje kon ik wellicht wel zien wat ze gekocht hebben. Met veel inspiratie heb ik dan ook van deze klager het bovenste cadeau van de lijst gekregen. Ik ben er dankbaar voor omdat het iets is wat ik wilde, maar het idee eromheen laat een nare smaak achter.

Meestal krijg je dan tegenwoordig ook geld en als ik ergens een hekel aan heb dan is het nodeloos uitwisselen van geld voor verjaardagen. Voor het eerst hebben we voor mijn neefje en nichtje dit jaar uit absolute noodzaak cadeaubonnen gegeven en ik voel me daar nog steeds kut over. Wat die noodzaak was? Dat bewaar ik wel voor een volgende blog.

Ik houd dus niet van verjaardagen, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn, maar is dat waar? Ik ben pertinent niet tegen verjaardagen, zeker niet nadat we een nieuw concept hebben geprobeerd dit jaar. Op voorhand heb ik iedereen mede gedeeld dat de verjaardag tot 19:00 zou duren tenzij je een uitnodiging had ontvangen voor het avond programma. Dit programma was bedoeld voor de mensen die het dichts bij ons staan, onze echte vrienden. Om 19:30 hebben we gezamenlijk met zijn 8-en de zooi opgeruimd, de kids op bed gelegd en vervolgens kwamen de spellen op tafel. Nooit eerder heb ik (vanaf 19:00) zo’n ontzettend leuke verjaardag gehad.

Uiteraard waren er tussen 18:00 en 19:00 wat ongemakkelijke momenten van mensen die hier iets van vonden, prima, het was toch al de bedoeling dat jullie gingen. Mijn huis, mijn verjaardag, mijn keuze.

De vorige blog heb ik uiteindelijk voor mezelf de keuze genomen om iemand in het zonnetje te zetten, ik heb besloten dit elke blog te gaan doen. Als ik terugkijk naar mijn verjaardag dan was er één persoon die alle verwachtingen heeft overtroffen en dat is mijn allerbeste vriendin Anne.
Niet alleen had zei zelfstandig 3 super leuke cadeaus uitgezocht waar ik echt heel blij mee ben, ze kwamen ook nog eens alle 3 niet van mijn lijstje af. Als klap op de vuurpijl had ze deze ook nog eens leuk ingepakt en gepresenteerd. Een echte verrassing in een wereld van geld en geklaag over het lijstje was het hoogtepunt van de dag.

Lieve Anne, dankjewel O+

Volgende: En toen maakte ik me echt zorgen (Deel 1) 18-03 En toen maakte ik me echt zorgen (Deel 1)
Volgende: 34 Jaar 06-'19 34 Jaar

Reacties


Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 10 juni 2019 11:27

Op voorhand heb ik iedereen mede gedeeld dat de verjaardag tot 19:00 zou duren tenzij je een uitnodiging had ontvangen voor het avond programma. Dit programma was bedoeld voor de mensen die het dichts bij ons staan, onze echte vrienden. Om 19:30 hebben we gezamenlijk met zijn 8-en de zooi opgeruimd, de kids op bed gelegd en vervolgens kwamen de spellen op tafel.
Je omschrijft wel een leuke bordspellen avond, maar het zou net zo goed een gangbang op een twistermat kunnen zijn :+ 8)7 O-)

Door Tweakers user OmeJoyo, maandag 10 juni 2019 12:09

Qwerty-273 schreef op maandag 10 juni 2019 @ 11:27:
[...]

Je omschrijft wel een leuke bordspellen avond, maar het zou net zo goed een gangbang op een twistermat kunnen zijn :+ 8)7 O-)
Je brengt me wel op ideeën, erotisch twister op de volgende verjaardag :)

Door Tweakers user ybos, maandag 10 juni 2019 19:14

Je schrijft het goed op. Denk dat voor sommigen deze blogs het laatste zetje kunnen zijn naar een beter leven :)

Door Tweakers user Leviathius, dinsdag 11 juni 2019 09:20

Ik doe nu al sinds een paar jaar alleen met échte vrienden (iets van 4 of 5) een spelletjesavond zoals jij die omschreef en dat werkt perfect! Enige verschil is dat ik geen pre-party heb met B-vrienden. Die zie ik wel op andermans feestjes :+. (ouders doe ik vaak een andere dag langs laten komen)

Misschien dat dus iets om te overwegen, om de B-vrienden pre-party volledig te schrappen van je verjaardag?

Door Tweakers user Nilltris, dinsdag 11 juni 2019 22:55

Ik wil even zeggen dat ik je blogs erg leuk vind :)

Door Tweakers user Deurges, woensdag 12 juni 2019 09:30

Hahaha geweldig stuk. Hier weten mijn vrienden ook dat ze vooral niet (lees niks) moeten verwachten op mijn verjaardag. Ik heb al een aantal keren niks gevierd of met 1 persoon en verder niks. Zeker nu, 37 komt er aan en die hele leeftijd zegt me helemaal niks. Niks bijzonders, gewoon een jaar extra. Dag erna is hetzelfde als alle andere dagen.

We hebben ook mensen in de groep die helemaal los gaan en zich al weken kunnen verheugen op de verjaardag. En ja, dan krijg je dus de verplichte whatsapp groepen.

Tegenwoordig proberen we gewoon als groep samen ergens naar toe te gaan wat die persoon leuk lijkt en wij delen de rekening. Geen klote kado's maar gewoon een nieuwe omgeving, eten, drinken en vooral lol.

Door Tweakers user MarkHero, zondag 16 juni 2019 10:19

Je klinkt als een gezelligerd. Je houdt niet van verjaardagen, maar je verwacht wel dat iedereen enorm zijn best doet om jou van een fantastisch en origineel cadeau te voorzien. Wie heeft er eigenlijk een bord voor zijn kop?

Door Tweakers user OmeJoyo, zondag 16 juni 2019 11:00

MarkHero schreef op zondag 16 juni 2019 @ 10:19:
Je klinkt als een gezelligerd. Je houdt niet van verjaardagen, maar je verwacht wel dat iedereen enorm zijn best doet om jou van een fantastisch en origineel cadeau te voorzien. Wie heeft er eigenlijk een bord voor zijn kop?
MarkHero schreef op zondag 16 juni 2019 @ 10:19:
Je klinkt als een gezelligerd. Je houdt niet van verjaardagen, maar je verwacht wel dat iedereen enorm zijn best doet om jou van een fantastisch en origineel cadeau te voorzien. Wie heeft er eigenlijk een bord voor zijn kop?
Als je enkel die 2 conclusies uit dit verhaal kan halen dan komt het op mij over dat je het of erg vluchtig hebt doorgelezen of dat je jezelf niet erin kan verplaatsen. Dat laatste is natuurlijk goed mogelijk, iedereen werkt en denkt nu eenmaal anders.

Bovendien is je eerste conclusie al volledig fout, nergens stel ik definitief dat ik niet van verjaardagen houdt, tenzij je natuurlijk niet de hele alinea leest die wel met deze opmerking begint. Ik heb moeite met de algehele invulling die vele er aan geven en aan de andere reacties te merken ben ik gelukkig niet de enige :) Ik heb zelf gemerkt dat het ook anders kan zoals ook andere hierboven aangeven.


Bovendien verwacht ik van niemand iets, sterker nog ik heb nog liever dat je zonder cadeau een leuke avond komt vieren als dat je binnenkomt met 10 euro die je tijdens het handen schudden overdraagt.

Als je goed opgelet had gaat het deel van originaliteit ook zeker niet enkel over mijn verjaardag, sterker nog, voornamelijk niet zelfs. Het is toch gewoon jammer dat kinderen tegenwoordig maar cadeaubonnen krijgen en stapels hiervan? Natuurlijk kan je het een keer druk hebben maar niet ieder jaar.

Door Tweakers user Frozen, zondag 16 juni 2019 13:10

Ik kan ook genoeg cadeau's opnoemen, dingen met tech... Er staan genoeg dingen in de pricewatch, even filteren op max 20 (?) euro en wat leuks uitkiezen. Misschien nog een dealtje van pepper? Des te meer voor minder, des te blijer Johan. :p of niet? :D Ik ben op dat vlak precies hetzelfde.

Misschien één hintje, vier voortaan je verjaardag in 1 losse episodes. Dus een "ochtendploeg" en een "avondploeg" als je ze graag gescheiden wilt houden. Anders vier je het alleen voor die leuke avondmensen en laat je de rest zitten?

Reageren is niet meer mogelijk